Překvapení na Erasmu: s gayem na pokoji. Může to fungovat?

Překvapení na Erasmu: s gayem na pokoji. Může to fungovat?

S rozhodnutím studovat vysokou školu jde ruku v ruce výběr toho pravého ubytování. A pokud nejste zrovna dítka bohatých rodičů, pravděpodobně vás čeká několik semestrů na koleji. Život mezi studenty je zajímavý a plný zážitků sám o sobě, ale když máte štěstí na spolubydlící, může vaše soužití dostat úplně jiný rozměr.

Dvaadvacetiletý Lukáš z Prahy strávil jeden semestr na univerzitě v Moskvě, kde na něj na pokoji čekalo překvapení. Jeho spolubydlící nepřijel do Ruska za stejným cílem jako Lukáš, tedy za krásnými ruskými děvčaty, ale spíše ho zajímali osoby mužského pohlaví.

Lukáši, můžeš porovnat, jaký je největší rozdíl v bydlení s heterosexuálem a gayem?

Upřímně, pro mě to žádný velký rozdíl nebyl. Jsem tolerantní a sexuální orientace pro mě není zas tak důležitá. Byl by pro mě problém bydlet s idiotem, ale jestli je můj spolubydlící teplej nebo nebo ne - v tom nevidím rozdíl. Dokonce jsem v tom viděl docela výhodu, protože jsem měl alespoň jistotu, že mě nepřepadnou na pokoji nějaké ruské dívky chtivé kluků ze západu.

A nepokoušel se tě někdy sbalit?

Sbalit? To rozhodně ne, nebyl jsem pro něj asi dost mužnej. Myslím to vážně, jsem metrosexuál a on byl spíš na ty chlapský typy. Takže když jsme byli spolu, prý na to ani neměl myšlenky :)

Jak ses dozvěděl, že je na kluky, a jak jsi to v prvních chvílích přijal?

Řekl mi to. Já mu odpověděl, že to není problém. Také jsem ho upozornil, aby si odpustil sex s klukama, když budu v pokoji.

Jak jste spolu vycházeli?

Mám ho opravdu rád (a to je u mě vzácnost, protože jsem docela arogantní člověk). Jsme pořád v kontaktu, i když jsme každý v jiné zemi a občas se i navštěvujeme.

A měli jste spolu někdy nějaký problém?

Vůbec ne. On totiž vypadal jako roztomilý bobřík nebo svišť, a s někým takovým se nejsem schopný pohádat.

Prožili jste spolu něco, co bys podle tebe s heterosexuálem nezažil?

Kupoval jsem mu velké okurky, lízátka, cukety a další věci ve tvaru obřích penisů a schovával jsem mu je pod polštář. Bral to jako vtip a nepohoršovalo ho to. Navíc jsem se ho mohl zeptat na všechno, co mě zajímalo o jejich gay-komunitě a dozvěděl jsem se tak dost interních informací.

--

Jak vidíte, soužití s homosexuálem může být docela snadné, pokud si předem stanovíte nějaká pravidla a s jeho orientací se už na začátku srovnáte.

Každý z vás asi bude chtít prožít pár romantických nebo i divokých nocí s protějšky podle své sexuální orientace. A rozhodně pro vás (ani pro něj) nebude příjemné vidět ani slyšet lidi jiné orientace v akci. Na tom, kdo, kdy (a také kde přesně) se raději domluvte předem.

Pokud sdílíte koupelnu nebo záchod a opravdu vám vadí, když jste tam oba dva, řekněte mu to, určitě to pochopí. I kdybys nebyl/a zrovna jeho typ, určitě se ti nebude líbit, že se na tebe kouká. S tímhle mají problém hlavně dívky. „I když mi Markéta už na začátku řekla, že má přítelkyni, přesto jsem z toho měla divný pocit. Vždycky když se na mě dívala, říkala jsem si, jestli se jí líbím, nebo jestli na mě nekouká nějak jinak,“ říká Hanka, devatenáctiletá studentka práv, která bydlí na pokoji s lesbičkou.

Nejdůležitější je si co nejdřív společně o všech choulostivých záležitostech promluvit, abyste se vyhnuli pozdějším nedorozuměním. Jen tak se nebudete muset na pokoji bát ohnout pro tužku :)

Míša Raková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější